За Нас

ЛУЃЕТО СЕ НАШАТА НАЈГОЛЕМА ВРЕДНОСТ

ЕДНОСТАВНА И ФЛЕКСИБИЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА

РЕЗУЛТАТИ ОД ДЕЛОВНО РАБОТЕЊЕ

ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНА ОРГАНИЗАЦИЈА

ОРБИКО ГРУПАЦИЈА

Орбико е водечки дистрибутер за голем број на квалитетни, глобално познати брендови кои се движат од производи за нега и убавина, прехрамбени и непрехрамбени производи, технички и електрични апарати, лекови, играчки, текстил, цигари, моторни масла и многу други производи. Богатиот и разновиден спектар на брендови и производи бара висок степен на флексибилност, отвореноста на постојани промени, флексибилна организација и инвестирање во развој на луѓето и во брендовите.

Нашата цел е да генерираме одржлив раст на бизнисот и да создадеме додадена вредност за нашите деловни партнери и за брендовите во нашето портфолио. Нашите клиенти се сите релевантни и реномирани учесници на пазарот кои се движат од големи мултинационални синџири, локалните малопродажни синџири, продавници на големо, аптеки, независни локални трговци, B2B претприемачи и специјализирани продажни канали. Затоа, Орбико е партнер кој најдобро ги задоволува потребите на нашите деловни партнери со оптимална мешавина на придонесот од производи, услуги, флексибилност и локална експертиза.

Со тим од страстни професионални експерти, ние нудиме целосни и сеопфатни бизнис решенија за продажба, логистички услуги, маркетинг услуги и управување со брендот, за сите брендови во нашето портфолио. Во нашиот бизнис ние се водиме од нашата визија, мисија, принципи и вредности.

 

НАШИТЕ УСЛУГИ

Орбико нуди целосни и сеопфатни бизнис решенија за продажба и дистрибуција, логистички услуги, маркетинг и бренд менаџмент услуги за голем број различни индустрии и бизнис области како што се FMCG, производи за нега и убавина, лекови, играчки, текстилни производи,…

Ние нудиме услуги со супериорен квалитет на нашите принципали и на клиентите им носиме бизнис вредност, раст и развој. Орбико бизнисот денес се протега од Балтичкото до Црното Море и функционира во 19 земји.

Сите наши клиенти се релевантни и реномирани учесници на пазарот кои се движат од големи мултинационални синџири, локални малопродажни синџири, продавници на големо,аптеки, независна локалните трговци, B2B претприемачи и специјализирани продажни канали.

Орбико денес соработува со повеќе од 50 добавувачи, управува со повеќе од 500 глобални и локални брендови и дистрибуира доповеќе од 80.000 клиенти.

 

ОРБИКО – ВИЗИЈА

 • Да се биде водечки дистрибутивен лидер во Европа

 

ОРБИКО МИСИЈА

 • Да им обезбедиме на нашите деловни партери продажба, бренд менаџмент и логистички услуги со врвен квалитет
 • Зголемување на пазарните удели на нашите брендови во рамките на категориите во секој пазар,
 • Да се воспостават долгорочни квалитетни односи со нашите деловни партнери,
 • Создавање на средина која ќе инспирира совршеност во она што го правиме.

ОРБИКО ВРЕДНОСТИ

 • НИЕ ВЕРУВАМЕ ВО ЛУЃЕТО
 • Ние работиме како тим, да ги постигнеме нашите цели.
 • Разменуваме конструктивен фидбек помеѓу себе на професионален корисен начин со меѓусебна почит.

 

 • ИМАМЕ СТРАСТ ЗА ПОБЕДА
 • Секојдневно се бориме за нашите резултати, клиентите, пазар и новите бизниси.
 • Излегуваме од нашата удобност зона со цел да се избави со извонредност.
 • Ние сме секогаш подготвени да одиме до таа милја.

 

 • ГО ОХРАБРУВАМЕ ПРИСТАПОТ НА СОПСТВЕНОСТ
 • Се грижиме за нашата компанија како да е во наша сопственост и кога “никој не гледа”.
 • Ориентоирани сме кон намалување на трошоците, и постигнување на најдобри бизнис резултати.

 

 • НИЕ РАБОТИМЕ СО ЧЕСНОСТ И ИНТЕГРИТЕТ
 • Остануваме на нашиот збор.
 • Транспарентни сме во се што правиме вклучувајќи ја и нашата комуникација.
 • Нашите одлуки ги базираме на вредностите дури и во тешки ситуации.
 • Ги гледаме луѓето според нивниот перформанси и однесување.

 

 • ПОКАЖУВАМЕ ПОЧИТ НА СИТЕ ЛУЃЕ
 • Ние ја цениме работата на сите наши вработени, без оглед на позицијата во хиерархијата.
 • Слушањето да се разбере е доблеста која ја цениме и екселуваат.
 • Ние дејствуваме со општествена одговорност

 

 • НИЕ ВИСОКО ГИ ПОЧИТУВАМЕ ЛИЧНИТЕ СПОСОБНОСТИ И КВАЛИТЕТИ
 • Ги споделуваме знаењата, искуството и најдобрите практики.
 • Ние сме одговорни за нашиот личен развој и за развојот на нашите вработени.
 • Учиме од нашите грешки

 

 • НИЕ СМЕ ПОДГОТВЕНИ НА ПРОМЕНА
 • Ние донесуваме идеи и иновации за да ја смениме нашата компанија кон подобро.
 • Ние ги третираме промените како можности и се подготвуваме за потенцијални закани

 

ОРБИКО ПРИНЦИПИ

 • Луѓето се нашата најскапоцена вредност
 • Ние сме фокусирани на задоволството на клиентите
 • Ние работиме како едноставна флексибилна организација адаптибилна на промени
 • Нашиот успех е фокусиран на поекономични и бизнис резултати
 • Одржливиот профит и развој се од суштинско значење за нашиот успех
 • Ние сме општествено одговорна компанија

Ул. Борис Трајковски бр.286, 1 000 Скопје

+ 389 2 2 792 810