Вести

Пребарај
Сортирај

Шел (Shell) во Македонија

Корал фјуелс ДООЕЛ Скопје, како подружница на Корал (Coral S.A.), започна со работа со првите 2 бензински станици под брендот Шел (Shell) во Македонија. Компанијата е официјален сопственик на лиценцата за брендовите Шел во Македонија. Матичната компанија Корал (поранешна Шел Хелас (Shell Hellas SA) работи во Грција од 1926 година. Со околу 750 бензински станици…

Дознај повеќе

ЈАГЛЕРОД НЕУТРАЛНИ РЕШЕНИЈА ЗА НАШИТЕ КУПУВАЧИ

Shell, во чекор со трендовите, постави цел да стане енергетска компанија со нето нула емисии до 2050 година. Како најголем снабдувач на моторни масла и масти во светот, лубрикантите на Shell имаат голема улога во постигнувањето на оваа цел. Shell им доставува на своите клиентите ширум светот околу пет милијарди литри годишно готов производ. Од…

Дознај повеќе

Shell е сè уште најголем снабдувач на моторни масла и масти!

Royal Dutch Shell остана најголемиот снабдувач на лубриканти во светот во 2019 година, одржувајќи го првото место 14-та година по ред, според проценките на Kline & Co. Англо-холандскиот енергетски гигант го следеше „Exxon Mobil“, кој беше на второ место за ист број на години. BP, Total и Sinopec ги зазедоа првите пет, наведе Kline во…

Дознај повеќе

GTL технологија

GTL технологија Shell-овата GTL (Gas to Liquid) технологија го претвора природниот гас во висококвалитетни течни горива, базни масла за подмачкувања и други течни производи што обично се произведуваат од нафта. Оваа технологија Shell ја развива повеќе од 45 години. Што е GTL? Shell-овата GTL (Gas to Liquid) технологија го претвара природниот гас – најчистото фосилно…

Дознај повеќе

Liquefied Natural Gas (LNG)

Многу луѓе кои имаат потреба од енергија се наоѓаат далеку од гасните полиња, правејќи ги цевководите премногу непрактични или скапи за градење. За да се надмине овој проблем, гасот може да се олади за да се добие течност, намалувајќи го неговиот волумен за полесно, побезбедно чување и испорака до потребната дестинација. Shell е пионер во…

Дознај повеќе

Shell Helix Ultra со Pure Plus технологија

Денешните моторни возила имаат потреба од моторно масло кое ќе може да одговори на нивните променливи побарувања и ќе овозможи подобрување на перформансите и работниот век на моторот. Ова е причина зошто Shell ја разви Pure Plus технологијата, сосема нов начин – започнувајќи од природен гас – до производство на базно масло, кое е главна…

Дознај повеќе

Препораки од најдобрите

Ferrari – Технички Парнер Соработката на Shell со Enzo Ferrari датира уште од 1930 година. Првиот Ferrari автомобил кој излегол од фабричкиот погон, во Маранело, Италија, во 1947 година користел Shell моторно масло. Соработката продолжува до ден денес – моторот на секое Ferrari кое ја напушта производствената линија во Маранело, од 458 Италија до најновите…

Дознај повеќе

DYNAMIC PROTECTION PLUS TECHNOLOGY

Shell Rimula синтетичките1 моторни масла се развиени со Dynamic Protection Plus технологијата. Овие моторни масла се дизајнирани за максимлна заштита на моторот. Тоа се моторни масла што работат напорно како и Вас. Сите знаеме колку напорни можат да бидат патиштата. Поради тоа Shell Rimula синтетичките моторни масла со Dynamic Protection Plus технологијата се тука да…

Дознај повеќе

Корисни совети за припрема на вашиот автомобил за летни услови на возење со соодветното моторно масло.

Подгответе го автомобилот за летни услови на возење. После завршувањето на зимата, потребно е автомобилот да се припреми за летни услови на возење. Тоа е посебно важно доколку се спремате за подолго патување. ЗАПОЧНЕТЕ СО ЗАМЕНА НА ПНЕВМАТИЦИТЕ Подготовката на возилото можете да започнете со замена на зимските пневматици со летните. Зимските „гуми“ не се…

Дознај повеќе

Чувајте се и нека Ви бидат чисти патиштата

Свесни за состојбата со која се соочува целиот свет, предизвикана од пандемијата COVID-19, би сакале да ја искористиме оваа можност да им се заблагодариме на сите наши возачи на камиони за нивната посветена и истрајна работа. Почитувани возачи на камиони, Би сакале да Ви се заблагодариме за вашата посветена и истрајна работа, особено во овие…

Дознај повеќе