Генерално за моторните масла
Најголемиот дел од мотоциклите се произведени во Јапонија, но еден дел се произвдени и во Европа, и тие имаат соодветни побарувања за моторните масла. Доказ за квалитетот на Shell е неговата техничка соработка и резултатите кои ги постигнува Ducatti Moto.
Shell-овите масла со високи перформанси, обезбедуваат сила и обртни моменти на вашиот моторцикл, дури и при стресни услови, смалувајќи ја буката и вибрацијата со што вие имате удобно возење, при глатко менување на брзините. Извонредните перформанси обезбедуваат сигурност и помагаат во заштита и одржување на вашиот мотор чист, помагајќи му да има подолг век на траење.

Shell Rimula во својот асортиман поседува лубриканти за сите делови на возилата, вклучувајќи ги Shell Spirax маслата за менувачи и диференцијали, Shell Spirax ATF за автоматски менувачи и Shell Gadus мастите.
Користејќи ги Shell лубрикантите можете да бидете сигурни дека вашето возило ја има најдобрата заштита и обезбедува максимални перформанси. Со употребата на Shell лубрикантите го продолжувате времето на промена на маслото и ги намалувате трошоците за гориво. Овие тест податоци се докажни со повеќе милиони извозени километри.Треба да бидете сигурни дека избраното масло секогаш пружа максимална заштита на вашиот мотор.Секогаш постои потреба од заштита од температури, теренски услови и останати услови, Shell Rimula моторните масла ја пружаат заштитата во три клучни области:
Штити од киселите производи од согорувањето на горивото и корозија
Заштита од наслаги- го одржува моторот чист, обезбедувајќи оптимални перформанси за долготрајна работа
Заштита од абење- ги дистанцира металните делови на моторот, со што обезбедува долготрајност.