ВЕСТИ

Препораки од најдобрите

Ferrari – Технички Парнер

Соработката на Shell со Enzo Ferrari датира уште од 1930 година. Првиот Ferrari автомобил кој излегол од фабричкиот погон, во Маранело, Италија, во 1947 година користел Shell моторно масло. Соработката продолжува до ден денес – моторот на секое Ferrari кое ја напушта производствената линија во Маранело, од 458 Италија до најновите иновации на Ferrari, е наполнет со Shell Helix Ultra моторно масло со PurePlus технологија.

Знаејќи дека производот е доволно добар за супер автомобил како Ferrari им дава доверба на возачите на сите автомобили дека е моторно масло на кое може да му се верува.

Формула 1 е терен каде се тестираат перформансите на Shell Helix Ultra моторното масло на големи брзини и големи притисоци. Тоа им помага на научниците од Shell  да ги оптимизираа тркачките моторни масла со кои ја снабдуваат Scuderia Ferrari за да обезбедат максимална моќност и перформанси на патеката*.

“Нашите мотори ги содржат најнапредните технологии во светот. Затоа ни е потребно масло кое одговара на нивните барања. Тоа е причината зошто го избравме Shell Helix Ultra со PurePlus технологија” – Scuderia Ferrari.

“Shell Helix Ultra со PurePlus технологија е единственото моторно масло на кое му верувам ” – Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari Driver.

*Додека формулацијата на Shell Helix Ultra со PurePlus технологија на моторното масло наменета за трки и патишта ја делат истата технолошка платформа, тркачката формулација е прилагодена да ги исполни екстремните услови на патеката.

 

BMW Motorsport – Премиум Технички Партнер

BMW Motorsport и Shell Helix Ultra претставува техничко партнерство – научниците на Shell се во заедничка и тесна соработка со инженерите на BMW Motorsport, што овозможува детално истражување и развој на моторното масло. Сите 8 автомобили на BMW M4 DTM на трките користат соодветно моторно масло Shell Helix Ultra со Pure Plus технологија. Целта е да се задоволат потребите на возачот на тркачкиот автомобил и да се овозможи Shell  да го тестира моторното масло при екстермни услови на возење и што придонесува во континуиранот развој на моторните масла од следната генерација на Shell Helix Ultra со Pure Plus технологија.

“DTM е тешка тркачка серија. Тркачките патеки се предизвик и конкуренцијата е голема. Може да се победи само доколку автомобилот го има целиот пакет, а тој пакет го вклучува и моторното масло. Shell Helix Ultra моторното масло е дизајнирано да го заштити моторот на мојот автомобил и ми помага да го извлечам неговиот максимум во секое време”. – Augusto Farfus, BMW Works Driver

Maserati – Технички Партнер

Моторот на секое Maserati возило кое ја напушта производствената линија е наполнет со моторното масло Shell Helix Ultra со Pure Plus технологија. Shell Helix Ultra и Maserati делат амбициозна визија за глобалниот пазар на луксузни автомобили и посветеност да ги испорачаат најдобрите производи за возачите ширум светот а тоа е висококвалитетно моторно масло кое ќе овозможи врвни перформанси на моторот со што ќе им овозможи на возачите на Maserati да уживаат во возењето. Shell Helix Ultra исто така гордо го спонзорира Maserati во Maserati Trofeo World Series.

“Лансирањето на новото моторно масло Shell Helix Ultra со Pure Plus технологија е важен чекор напред во однос на нашата понуда на моторно масло за премиум производители на возила како Maserati”. – Cara Tredget, Shell Auto OEM Technology Manager