ПРОДУКТИ

Omala S4 GXV 220

Опис на продуктот

Најновото Shell-ово синтетичко масло на база на полиалфаолефин (PAO) и дополнителен напреден систем на адитиви дизајниран да обезбеди подолг работен век на маслото и одлична заштита при тешки работни услови. Успешно издржува работна температура и до 120°C и заштитува од “micro-pitting”, особено се препорачува за системи каде што е потребно редукторско масло со исклучително долг работен век, а имаат нередовно одржување или системите се недостапни. Овозможува одлична заштита од корозија, дури и во случај на загадување со вода. Се препорачува за индустриски редуктори кои работат во тешки услови како што се големо оптеретување, многу високи или ниски температури или температурни варијации. Може да се користи за подмачкување на лежишта и други компоненти во системите за подмачкување на принцип на циркулација или прскање. Спецификации и одобрувања од производителите на опрема: ANSI/AGMA 9005-F16 (EP); ISO 12925-1 Type CKD; DIN 51517 Part 3 (CLP);
China National Standard GB-5903-2011 CKD; AIST (US Steel) Req. No.224;
Approved by Siemens AG за Flender редуктори (ISO VG 150-680)

20

ИНФОРМИРАЈ СЕ PDF

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ