ПРОДУКТИ

Rimula R6 LME PLUS 5W-30

Опис на продуктот

Ултра високоефикасно синтетично моторно масло за дизел мотори на товарни возила која ги надминува последните европски спецификации. Единствена Shell формулација која ја прифаќаат европските производители на мотори ( Euro V и VI ), овозможува заштеда гориво т.е. Максимална ефикасност и искористеност на возилата. Спецификации: ACEA – E6, E7, E9; API – CK-4, CJ-4, CI-4 Plus, CI-4, CH-4, SN; MB одобрување – 228.51; MAN – 3477/3677; Volvo VDS-4, VDS 4.5; Cummins CES 20086, 20081; Deutz DQC IV-18 LA; MTU категорија 3.1; Mack EO-S 4.5, EO-O Premium Plus; Renault Trucks RLD-3; Caterpillar ECF-3, ECF-2; JASO DH-2; Detroit Fluids Specification 93K222, 93K218.

20L | 209L | 1000L

ИНФОРМИРАЈ СЕ PDF

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ