ПРОДУКТИ

Shell Tellus S2 V 46

Опис на продуктот

Shell Telus S2 V хидраулично масло кое содржи адитиви кои овозможуваат двојно поголема истрајност на ова масло во однос на индустриските стандарди. Одлична заштита на пумпата и висока ефикасност и сигурност доколку се применува во системи кои работат на отворен простор и ниски температури. Формулирано да ја задржи вискозноста и својствата во интервалот на замена при високи температури, влага и при тешки механички оптеретувања. Овозможува и до 85% намалено абење на пумпата, до 68% заштита од промена на вискозноста на маслото, 2.5 пати подолг работен век на маслото во споредба со индустриските стандарди, 34% побрзо истиснување на воздухот и 50% подобрена филтрација. Спецификации и одобрувања од производители на опрема: Denison Hydraulics (HF-0,HF-1,HF-2);Fives Cincinnati P-70 (ISO 46); Eaton Vickers (Brochure 694); Swedish Standard SS 15 54 34 AM; ISO 11158 (HV); ASTM 6158-05 (HV); DIN 51524 HVLP 3; GB 111181-1-94

20, 209

ИНФОРМИРАЈ СЕ PDF

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ