ПРОДУКТИ

Rimula R4 L 15W-40

Опис на продуктот

Минерално моторно масло за дизел мотори на товарни возила. Shell Rimula R4 L моторното масло овозможува активна заштита на моторот и ја користи најновата “Low SAPS” технологија односно адитиви со ниска содржина на сулфатен пепел, фосфор и сулфур а со тоа осигурува заштита и во најтешките услови во кои работат денесните мотори и се карактеризира со намалена емисија на штетни гасови. Спецификации: Caterpillar ECF-2; ECF-3; Cummins CES 20081, 77,72,71; DDC 93K218; Deutz DQC III-10LA; Mack EO-O Premium Plus; MAN 3575; MB одобрувањe 228.31; MTU категорија 2.1; Renault Trucks RLD-3; JASO DH-2; ги исполнува потребите на Iveco:T2 E7; Volvo VDS-4, VDS-3; Scania Low Ash; API:CJ-4, CI-4+, CI-4, CH-4, CG-4, CF-4, CF, ACEA: E9, E7; CNH MAT 3521,3522

20L | 209L

ИНФОРМИРАЈ СЕ PDF

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ