ПРОДУКТИ

Shell Spirax S6 AXME 75W-90

Опис на продуктот

Супериорен перформанс, синтетичко, горивно ефикасно GL-5 масло за оски за многу премиум апликации. Shell Spirax S6 AXME 75W-90 е уникатно горивно ефикасно масло за подолг живот на трансмисии и оски, дизајнирано да овозможи ултимативна заштита на најновите трансмиии и оски на тешко оптоварените возила. Специјално формулирано со синтетичко масло и пакет на адитиви карактеристични за Shell,обезбедува подобро подмачкување на трансмисијата,овозможува пониски работни температури со што го продолжува работниот век на опремата. Shell Spirax S6 AXME 75W-90 е соодветно за најдолги интервали на замена на масло и одобрен од повеќето OEM-ми за нивните спецификации за продолжени интервали на замена на масло. Спецификации: SAE J 2360; Volvo 97312; MAN 342 Тип S1, 341 Тип GA-2; Meritor 076-N, Meritor (EU); ZF TE-ML 05A, 12L, 12N, 16F, 17B, 19C, 21A; Scania STO 2:0 G, Scania STO 2:0 A FS; DAF; Mack GO-J; API GL-5, MT-1; US Military MIL-PRF-2105E; ги исполнува потребите на Iveco:18-1805

20L | 209L

ИНФОРМИРАЈ СЕ PDF

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ