ПРОДУКТИ

Shell Helix Ultra 5W-40

Опис на продуктот

Потполно синтетичко масло – Shell-овата најнапредна формулација за мотори со високи перформанси. Неспоредлива заштита на моторот од наслаги – ниту едно моторно масло неможе да го одржи моторот чист поблиску до фабричката чистота. Исклучителна можност за заштита и чистење дури и при продолжени интервали на менување на моторното масло. Моторно масло кое е одобрено од голем број на производители на моторни возила со високи перформанси и единствено моторно масло кое го користи Ferrari. Спецификации: API SN/CF; ACEA A3/B3,A3/B4; BMW LL-01; MB одобрување 229.5,226.5; VW 502.00/505.00; Porsche A40; RN 0700,RN 0710; PSA B71 2296; Ferrari; Chrysler MS-10725; Chrysler MS-12991, ги исполнува потребите за Fiat 9.5535.Z2 i Fiat 9.55535-GH2

1L | 4L | 55L | 209L

ИНФОРМИРАЈ СЕ PDF

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ