ПРОДУКТИ

Rimula Ultra 5W-30

Опис на продуктот

Потполно синтетичко моторно масло кое овозможува активна заштита благодарение на најновата формулација на адитиви со ниска содржина на сулфатен пепел, фосфор и сулфур (Low-SAPS), што го заштитува моторот од абење. Заштитата на моторот дополнително е зголемана поради синтетичкото базно масло кои го содржи со што се продолжува интервалот на промена на маслото и ја намалува потрошувачката на гориво. Спецификации: ACEA E6, E7,E9; API CJ-4, CI-4, CH-4, CG-4, CF-4, CF; Deutz DQC IV-10 LA; Iveco TLS E6; MAN M3677, M3477; MB 228.51; MTU категорија 3.1; Renault Trucks RLD-3; Scania LDF-4; Volvo VDS-4; Caterpillar ECF-3; Cummins CES 20081; JASO DH-2; MACK EO-O Premium Plus

20L | 209L

ИНФОРМИРАЈ СЕ PDF

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ