ПРОДУКТИ

Rimula R4 X 15W-40

Опис на продуктот

Минерално моторно масло за дизел мотори на товарни возила. Shell Rimula R4 X содржи комбинација на адитиви од најновата генерација кои овозмоѓуваат тројна заштита на моторот: контрола на корозивните киселини, заштита на моторот од абење и заштита од создавање на наслаги. Спецификации: API CI-4, CH-4; CG-4; SL; ACEA E7, E5, E3; Global DHD-1, Caterpillar ECF-2; ECF-1-A; Cummins CES 20078, 77, 76,75 ,72 ,71; DDC 93K215; Deutz DQC III-10; ги исполнува потребите на Iveco T1; Jaso DH-1; Mack EO-N,EO-M,EO-M+; MAN 3275-1; MB одобрување 228.3; MTU категорија 2; Renault Trucks RLD-2; Volvo VDS-3; ги исполнува потребите на CNH MAT 3250

20L | 209L

ИНФОРМИРАЈ СЕ PDF

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ