ПРОДУКТИ

Shell Turbo T 32

Опис на продуктот

Високо квалитетно индустриско турбинско масло, посебно формулирано да ги задоволи потребите на современите турбини на пареа како и за идните индустриски погони за производство на енергија. Турбинско масло кое се карактеризира со одлична термичка и оксидациска стабилност, бидејќи спречува создавање на наслаги и талог. Овозможува лесно и едноставно отстранување на водата од системот за подмачкување. Во својот состав содржи посебно одбрано рафинирано базно масло и адитиви кои овозможуваат одлична заштита од корозија и ‘рѓа на сите метални површини со брзо истиснување на воздухот од маслото. Оксидациската стабилност на ова масло е за 3 пати повисока од индустрискиот стандард на турбините на пареа со што работниот век на турбинското масло е дупло продолжен. Спецификации и одобрувања од производители на опрема: Siemens Power Generation TLV 9013 04, TLV 9013 05; Alstom Power Turbo HTGD 90117 V 0001 AA; MAN Turbo SP 079984 D0000 E99; Fives Cincinnati P-38; General Electric GEK 28143b, GEK 32568K, GEK 46506e, GEK 120498; Siemens-Westinghouse 21T0591 и PD-55125Z3; DIN 51515-1 L-TD, DIN 51515-2 L-TG, 51524-1 HL; ISO 8068:2006-L-TGA, 8068:2006-L-TSA; Solar ES 9-224Y Class II; GEC Alstom NBA P50001A; JIS K 2213:2006 Type 2; ASTM D4304-13,Type I и Type III; GB 11120-2011,L-TSA и L-TGA; IS 1012:2002; Skoda: технички карактеристики Tp 0010P/97 за турбините на пареа; Alstom Power Hydro генератори (HTWT600050); Dresser Rand (spec 003-406-001); Siemens Turbo Compressors (spec 800 037 98); GE Oil and Gas одобрено по документ ITN52220.04;

209

ИНФОРМИРАЈ СЕ PDF

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ