ПРОДУКТИ

Shell Helix HX6 10W-40

Опис на продуктот

Моторно масло на синтетичка основа – спречува настанување на наслаги и го спречува трошењето на моторот. Комбинацијата од синтетичко и минерално масло овозможува да се продолжи животниот век на траење на моторот и висока ефикасност при сите услови на возење. Синтетичката компонента на маслото значајно придонесува за смалување на потрошувачката. Наменето за бензин, дизел и мотори на плин; прикладно и за биодизел и бензин/етанол мотори. Спецификации: MB одобрување:229.3; VW:502.00/505.00;API:SL/CF;ACEA:A3/B3/B4; Renault RN0700

1L | 4L | 55L | 209L

ИНФОРМИРАЈ СЕ PDF

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ