ПРОДУКТИ

Shell Turbo T 46

Опис на продуктот

Високо квалитетно индустриско турбинско масло, посебно формулирано да ги задоволи потребите на современите турбини на пареа како и за идните индустриски погони за производство на енергија. Турбинско масло кое се карактеризира со одлична термичка и оксидациска стабилност, бидејќи спречува создавање на наслаги и талог. Овозможува лесно и едноставно отстранување на водата од системот за подмачкување. Во својот состав содржи посебно одбрано рафинирано базно масло и адитиви кои овозможуваат одлична заштита од корозија и ‘рѓа на сите метални површини со брзо истиснување на воздухот од маслото. Оксидациската стабилност на ова масло е за 3 пати повисока од индустрискиот стандард на турбините на пареа со што работниот век на турбинското масло е дупло продолжен. Спецификации и одобрувања од производители на опрема: Siemens Power Generation TLV 9013 04 и TLV 9013 05; Alstom HTGD 90117 V 0001 Z; Man Turbo SP 079984 D0000 E99; Fives Cincinnati, LLC:P-55; General Electric GEK 28143b, GEK 117064; DIN 51515-1 L-TD, 51515-2 L-TG, 51524-1 HL; ISO 8068:2006-L-TGA, 8068:2006-L-TSA; Solar ES 9-224Y Class II; GEC Alsthom NBA P50001A; JIS K 2213:2006 Type 2; ASTM D4304-13 type I и III; GB11120, L-TSA и L-TGA; IS 1012:2002; Škoda Tp 0010P/97 за турбините на пареа; Alstom Power Hydro Generators (HTWT600050); Dresser Rand (003-406-001); Andritz Hydro; Siemens Turbo Compressors (800 037 98); MAN D&T SE TED 10000494596; GE Oil and Gas : одобрено по документ ITN52220.04; ANSALDO TG02-0171-E00000/B.

209

ИНФОРМИРАЈ СЕ PDF

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ