ПРОДУКТИ

Rimula R5 LM 10W-40

Опис на продуктот

Синтетичко моторно масло за оптоварени дизел мотори. Shell Rimula R5 LE овозможува активна заштита на моторот во комбинација со адитиви од најновата технологија со ниска содржина на сулфатен пепел, фосфор и сулфур (Low – SARS), со што осигурува заштитата на моторот и заштеда на гориво и во најтешките услови во кои работат денешните мотори. Намалена емисија на штетните гасови. Спецификации: MAN 3477, 3271-1; MB 228.51; ACEA E6; Volvo VDS-3;Renault RLD-2;API CI-4

209L

ИНФОРМИРАЈ СЕ PDF

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ