ПРОДУКТИ

Rimula R5 LE 10W-30

Опис на продуктот

Синтетичко моторно масло за тешко оптоварени дизел мотори. Shell Rimula R5 LE овозможува активна заштита на моторот во комбинација со адитиви од најновата технологија со ниска содржина на сулфатен пепел, фосфор и сулфур, со што осигурува заштитата на моторот и заштеда на гориво и во најтешките услови во кои работат денешните мотори. Намалена емисија на штетните гасови. Спецификации: Caterpillar ECF-3, ECF-2; Cummins CES 20086, 20081; Deutz DQC III-10 LA; MTU категорија 2.1; MAN M3775; MB одобрување 228.31; Volvo VDS-4.5,VDS-4; API CK-4, CJ-4; CI-4 Plus; CI-4, CH-4, SN; ACEA E9, E7, JASO DH-2, Detroit Fluids Specification (DFS) 93K222, 93K218; Mack EOS-4.5, EO-O Premium Plus; Renault RLD-4, RLD-3. Iveco TLS E9-исполнува барања; CNH MAT 3521

209L

ИНФОРМИРАЈ СЕ PDF

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОИЗВОДИ